Tervisliku toitumise valikpeatükid | |
Õppekavarühm | Teraapia ja taastusravi õppekavarühm |
Õpiväljundid | Koolituse lõpetanu: • teab menüü tasakaalustamise põhimõtteid ja oskab oma menüü planeerimiseks kasutada toitumisprogrammi Nutridata; • oskab teha toitumisvalikuid, mis toetavad immuunsüsteemi toimimist; • oskab teha organismi toetavaid valikuid erinevate haiguste puhul. |
Õppekava eesmärk | • tuletada meelde tervisliku toitumise kõige olulisemad aspektid; • anda alusteadmised tervislikust ja tasakaalustatud toitumisest ning innustada kasutama saadud teadmisi oma pere menüü planeerimisel; • anda teadmised immuunsüsteemi tõhusaks toimimiseks vajaminevatest toitainetest ja nende leidumisest toiduainetes; • õpetada tegema õigeid ja toetavaid toitmisvalikuid erinevate haiguste puhul ja neid ka ellu viima. |
Sihtrühm | tervislikust toitumisest huvitatud isikud |
Õppekava koostaja ja juht | Laine Parts, MsC |
Koolitaja kvalifikatsiooni-, õpi- ja/või töökogemus | magistrikraad |
Õpingute alustamise tingimused | - |
Minimaalne osalejate arv | 11 |
Maksimaalne osalejate arv | 25 |
Õppe maht | 5 akadeemilist tundi |
Õppe sisu | Teemad: • tasakaalustatud toitumine; • immuunsust toetav toitumine; • haiguspuhune toitumine. |
Õppekeskkonna kirjeldus | loenguruum |
Õppematerjalide loend | Kokassaar, U., Zilmer, M., Vihalemm, T. (2015). Normaalne söömine. Avita. Teesalu, S., Vihalemm, T. (2001). Seedimine. Toitumine. Dieedid. TÜ Kirjastus. Aaviksoo, E. (2003). Haiguspuhune toitumine. Lege Artis. |
Lõpetamise tingimused | Õppija: 1. koostab oma päeva näidismenüü Nutridatat kasutades; 2. nimetab vestluse käigus immuunsüsteemi toimimist toetavaid valikuid; 3. nimetab vestluse käigus organismi toetavaid valikuid erinevate haiguste puhul |
Väljastatavad dokumendid | Õpiväljundid omandanud õppijale väljastatakse tunnistus. Õpiväljundid mitteomandanud õppijale väljastatakse tõend. |
Täiendav informatsioon | |
Registreerimine TTK Täiendkoolituse õppeinfosüsteemis! |