Tervisliku toitumise valikpeatükid
ÕppekavarühmTeraapia ja taastusravi õppekavarühm
ÕpiväljundidKoolituse lõpetanu:
• teab menüü tasakaalustamise põhimõtteid ja oskab oma menüü planeerimiseks kasutada toitumisprogrammi Nutridata;
• oskab teha toitumisvalikuid, mis toetavad immuunsüsteemi toimimist;
• oskab teha organismi toetavaid valikuid erinevate haiguste puhul.
Õppekava eesmärk• tuletada meelde tervisliku toitumise kõige olulisemad aspektid;
• anda alusteadmised tervislikust ja tasakaalustatud toitumisest ning innustada kasutama saadud teadmisi oma pere menüü planeerimisel;
• anda teadmised immuunsüsteemi tõhusaks toimimiseks vajaminevatest toitainetest ja nende leidumisest toiduainetes;
• õpetada tegema õigeid ja toetavaid toitmisvalikuid erinevate haiguste puhul ja neid ka ellu viima.
Sihtrühmtervislikust toitumisest huvitatud isikud
Õppekava koostaja ja juhtLaine Parts, MsC
Koolitaja kvalifikatsiooni-, õpi- ja/või töökogemusmagistrikraad
Õpingute alustamise tingimused -
Minimaalne osalejate arv11
Maksimaalne osalejate arv25
Õppe maht5 akadeemilist tundi
Õppe sisuTeemad:
• tasakaalustatud toitumine;
• immuunsust toetav toitumine;
• haiguspuhune toitumine.
Õppekeskkonna kirjeldusloenguruum
Õppematerjalide loendKokassaar, U., Zilmer, M., Vihalemm, T. (2015). Normaalne söömine. Avita.
Teesalu, S., Vihalemm, T. (2001). Seedimine. Toitumine. Dieedid. TÜ Kirjastus.
Aaviksoo, E. (2003). Haiguspuhune toitumine. Lege Artis.
Lõpetamise tingimusedÕppija:
1. koostab oma päeva näidismenüü Nutridatat kasutades;
2. nimetab vestluse käigus immuunsüsteemi toimimist toetavaid valikuid;
3. nimetab vestluse käigus organismi toetavaid valikuid erinevate haiguste puhul
Väljastatavad dokumendidÕpiväljundid omandanud õppijale väljastatakse tunnistus. Õpiväljundid mitteomandanud õppijale väljastatakse tõend.
Täiendav informatsioon


Registreerimine TTK Täiendkoolituse õppeinfosüsteemis!