Klienditeenindus ja kaubatundmine erialase hariduseta apteegitöötajatele (ESF ja HTM rahastusega)
Õppekava: Klienditeenindus ja kaubatundmine erialase hariduseta apteegitöötajatele
Toimub: 3.03, 10.03, 17.03, 24.03, 31.03, 07.04, 21.04, 28.04, 5.05, 12.05, 19.05 ja 26.05 kell 10-17. 9.03, 16.03, 23.03, 27.04, 11.05 ja 25.05 kell 12.30-16.
Eesmärk: I moodulis: Anda apteegitöötajatele teadmised suhtlemise põhialustest ja ametialase suhtluse olemusest, õpetada nad ennetama ning lahendama keerulisi ja konfliktsituatsioone ning kuidas raske patsiendi puhul kasutada rahunemis- ja rahustamistehnikaid, kuidas ennast reguleerida ja juhtida, luua head suhet ning vältida halva suhte tekkimist kliendiga.
II moodulis: Õpetada apteegitöötajatele motivatsiooni, ambivalentsuse ning vastupanu olemust ning nõustaja olulisust nende kujunemisel, kuidas kasutada klientidega suhtlemisel efektiivse nõustamise põhimõtteid ning jagada kliendile teavet nii, et klient seda kuulda võtab ning väldib vastupanu tekitavaid suhtlemisvõtteid ja kuidas luua klientidega paremaid suhteid.

III moodulis:Õpetada apteegitöötajatele erialast vene/eesti keelt klientidega suhtlemiseks: apteegikaupade vene/eestikeelsete nimetuste kasutamiseks ja kliendile vene/eestikeelsete instruktsioonide jagamiseks ravimite kasutamise, säilitamise ja võimalike kõrvaltoimete kohta.
IV moodulis:Õpetada apteegitöötajatele toidulisandeid käsitlevat seadusandlust ning Eestis kaubastatavate toidulisandite kasutusvaldkondi; kuidas nõustada klienti toidulisandite valikul ning millist infot jagada kliendile toidulisandite kohta; mida klient peab teadma apteegikosmeetika eripäradest ja kuidas nõustada kliente toote valikul; kuidas hinnata naha seisundeid ja nõustada kliente haavahooldus- ja põetusvahendite ning apteegis müüdavate abivahendite valikul.
Koolitajad: I moodul Merilin Israel, farmatseut ja Anu Hoop proviisor, Südameapteegi klienditeeninduse sisekoolituste õpetajad. II moodul Ene Kotkas, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli vene keele õppejõud (erialase vene keele õppejõud); Elle Sõrmus, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli eesti keele õppejõud (erialase eesti keele õppejõud vene keele baasil). III moodul Merle Kiloman, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmaatsia õppetooli õppejõud-assistent; Lilian Ruuben, MSc, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmaatsia õppetooli juhataja/õppejõud; Laine Parts, MSc, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud/lektor.
Maht: 120 akadeemilist tundi
Õpiväljundid: Õppija:
I moodul – Klienditeenindus ja selle alused, kokku 48 akadeemilist tundi
1. Saab aru suhtlemise põhialustest ja ametialase suhtluse olemusest;
2. tuleb toime keerulistes situatsioonides (raske kliendiga);
3. oskab konfliktsituatsioone ennetada ja nendega toime tulla, valdab rahunemis- ja rahustamistehnikaid;
4. oskab ennast reguleerida ja ennast juhtida;
5. oskab edastada raskeid ja ebameeldivaid sõnumeid;
6. tunneb hea suhte komponente;
7. analüüsib halva suhte põhjuseid.


II moodul – Vene/eesti keel, kokku 24 akadeemilist tundi
1. Oskab kliendiga vene/eesti keeles suhelda;
2. tunneb apteegis müüdavate toodete vene/eestikeelseid nimetusi;
3. oskab vene/eesti keeles anda instruktsioone toidulisandite ja konsuumerkaupade kasutamise ja säilitamise kohta.

III moodul – Kaubatundmine kokku 48 akadeemilist tundi
1. Omab ülevaadet toidulisandeid käsitlevast seadusandlusest, Eestis kaubastatavate toidulisandite kasutusvaldkondadest;
2. oskab nõustada klienti toidulisandite valikul ning oskab kriitiliselt analüüsida toidulisandite kohta jagatavat infot;
3. on teadlik apteegikosmeetika eripäradest ja oskab nõustada kliente toote valikul;
4. oskab nõustada klienti haavahooldus- ja põetusvahendite valikul;
5. oskab nõustada klienti apteegis müüdavate abivahendite valikul.
Kursuse hind: ESF ja HTM rahastusega, osalejale tasuta
Toimumiskoht: Tallinna Tervishoiu Kõrgkool (Kännu 67, Tallinn)
Lisainfo: Registreerimine toimub ainult e-posti teel liis.johanson@ttk.ee
Koolitusele registreerumiseks on oluline sihtrühma kuulumine!
Sihtrühma kuuluvad inimesed peavad olema erialase hariduseta täiskasvanud, keskhariduseta täiskasvanud või aegunud oskustega elanikkond vanuses 50+.
Kursus komplekteeritakse kokkuleppel tööandjaga!
Info koolitusest loobumise kohta: